Nu meeste maatregelen steeds meer worden versoepeld is het goed te melden dat alle speltakken, met enige voorzichtigheid, weer vrij normaal hun opkomsten kunnen en mogen draaien.

Het coronavirus is volop in het nieuws. Waterscouting Suanablake en ook Scouting Nederland houden de berichtgeving hierover scherp in de gaten. Op de website van Scouting Nederland vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over Scouting en het coronavirus. Voorzitters en secretarissen van alle Scoutingorganisaties worden persoonlijk geïnformeerd indien de overheid coronamaatregelen invoert die effect hebben op Scoutingactiviteiten. Gelijktijdig wordt nieuws medegedeeld op de kanalen van Scouting Nederland op social media om als officiële informatiebron te dienen.

Scouting Nederland wil ouders, jeugdleden en betrokkenen vragen om de vrijwillige groepsbesturen en leiding de tijd en ruimte te geven om versoepelde maatregelen te verwerken binnen de eigen vereniging.

UPDATE 10-07-2021

Vanaf 10 juli gelden weer nieuwe maatregelen tegen het Coronavirus. Deze maatregelen hebben tot dus ver geen grote invloed op de opkomsten en het zomerkamp. De nieuwe maatregelen gelden met name voor 18+ leden. De leiding en het bestuur zijn de maatregelen aan het inpassen in het programma voor het zomerkamp.

Het bestuur heeft in elk geval besloten dat alle 18+ leden die deelnemen aan het zomerkamp een NEGATIEVE "TestenVoorToegang"-uitslag moeten kunnen laten zien op het moment van aankomen.

Het Scouting-Nederland protocol dat geldt vanaf 10 juli , samen met de meest gestelde vragen worden steeds opnieuw bijgewerkt.

UPDATE 02-02-2021

Hallo allemaal, 

 
We kregen deze week van Scouting Nederland het bericht dat de opkomsten weer mogelijk zijn voor jeugdleden t/m 17 jaar.
Uiteraard met de nodige en veelal bekende veiligheidsmaatregelen.
 
Komende maandag was reeds een zgn Groepsraad vergadering gepland.
Wij gaan dan afstemmen hoe wij weer gaan opstarten.
 
Vanaf 13 februari willen we weer gaan beginnen op de gebruikelijke tijden.