Gagenda

Zeeverkenners

informatie voor leden/ouders

De Zeeverkennersspeltak

Zeeverkenners zijn jongens en meisjes van 12-18 jaar. De zeeverkenners hebben hun opkomst op zaterdag van 13.00-17.30 uur.(13.00-17.00 in de Wintermaanden)

Spel
De zeeverkenners, ook wel waterscouts genoemd, doen het grootste deel van hun activiteiten op het water. Zeilen, roeien, wrikken, zwemmen, ga zo maar door.
In de winter moeten de boten worden onderhouden, maar daarnaast wordt ook veel aandacht besteed aan de theoretische kennis van de leden. Op deze manier kunnen de kinderen de in de winter geleerde theorie in de zomer in praktijk brengen. Maar natuurlijk worden er ook spellen en spelvormen gedaan.

Zomerkamp en weekenden
De scouts hebben door het jaar heen een aantal kampweekenden. Met pinksteren is er altijd een pinksterkamp, en in de winter wordt altijd een filmnacht georganiseerd. Ook kunnen zeeverkenners met hun bak meedoen aan de regionale zeilwedstrijden.
In de zomervakantie gaan de zeeverkenners altijd een week op kamp ergens in Nederland. In 2010 is het de bedoeling om naar de JubJam100 te gaan. Een groots evenement in de zomervakantie, dat in teken staat van het 100-jarig bestaan van Scouting in Nederland.

Installatie
Na ongeveer zes tot acht weken wordt de nieuwe zeeverkenner ge

Dolfijnen

informatie voor ouders/leden

 

De dolfijnenspeltak

 

Dolfijnen zijn jongens en meisjes van 8-12 jaar. Onze Dolfijnen hebben opkomst op zaterdagochtend van 10.00-12.30 uur.

Spel

Spel:
 
De Dolfijnen zijn  de Welpen van de waterscouting.
De basis voor de opkomsten is de spelvisie SCOUTS en omvat 8 verschillende activiteitengebieden,
nl. buitenleven, identiteit, samenleving, uitdagende scouttechnieken, expressie, internationaal, sport en spel, veilig en gezond.
Spelenderwijs aan de hand van thema's leren de kinderen o.a. scoutingtechnieken, varen, samenwerken, zorgen voor hun omgeving en de natuur.
 
SCOUTS staat voor:
 
Samen stappen we met veel plezier op de wereld af, dat verbindt ons onderling.
Code en traditie zijn onze basis, de wet en belofte onze waarde.
Outdoor staat voor avontuur, een ontdekkingstocht in de natuur
Uitdaging zoeken we in alles om ons zo te ontwikkelen tot zelfstandige scouts.
Teamgevoel haalt het beste uit onszelf. Daarom zijn we trots op elkaar.
Spel en creativiteit helpen ons de verschillende talenten van scouts te benutten.
De Dolfijnen zijn  de Welpen van de waterscouting.De basis voor de opkomsten is de spelvisie SCOUTS en omvat 8 verschillende activiteitengebieden,nl. buitenleven, identiteit, samenleving, uitdagende scouttechnieken, expressie, internationaal, sport en spel, veilig en gezond.Spelenderwijs aan de hand van thema's leren de kinderen o.a. scoutingtechnieken, varen, samenwerken, zorgen voor hun omgeving en de natuur.
SCOUTS staat voor:
Samen stappen we met veel plezier op de wereld af, dat verbindt ons onderling.Code en traditie zijn onze basis, de wet en belofte onze waarde.Outdoor staat voor avontuur, een ontdekkingstocht in de natuurUitdaging zoeken we in alles om ons zo te ontwikkelen tot zelfstandige scouts.Teamgevoel haalt het beste uit onszelf. Daarom zijn we trots op elkaar.Spel en creativiteit helpen ons de verschillende talenten van scouts te benutten.

Installatie
Ongeveer zes tot acht weken nadat de nieuwe dolfijn voor het eerst is geweest, volgt de installatie. Voorafgaand aan de installatie houdt de dolfijnenleiding een kennismakingsmomentje met de ouders van de nieuwe dolfijnen

Uniform
De dolfijnen dragen een blauwe blouse, een blauwe spijkerbroek en de geel-blauwe groepsdas met dasring . Op het uniform dragen ze een groepsnaambandje (op de rechtermouw), een regiobadge (onder het groepsnaambandje), een installatieteken (op de linker borstzak) en een speltakteken van de dolfijnen (op de rechterborstzak)

Naar de volgende speltak

Als een Dolfijn 12 jaar is vliegt hij over naar de zeeverkenners. Dit gebeurt doorgaans in het voorjaar en is altijd een hele gebeurtenis met leuke activiteiten.