Dolfijnen

informatie voor ouders/leden

 

De dolfijnenspeltak

 

Dolfijnen zijn jongens en meisjes van 8-12 jaar. Onze Dolfijnen hebben opkomst op zaterdagochtend van 10.00-12.30 uur.

Spel

Spel:
 
De Dolfijnen zijn  de Welpen van de waterscouting.
De basis voor de opkomsten is de spelvisie SCOUTS en omvat 8 verschillende activiteitengebieden,
nl. buitenleven, identiteit, samenleving, uitdagende scouttechnieken, expressie, internationaal, sport en spel, veilig en gezond.
Spelenderwijs aan de hand van thema's leren de kinderen o.a. scoutingtechnieken, varen, samenwerken, zorgen voor hun omgeving en de natuur.
 
SCOUTS staat voor:
 
Samen stappen we met veel plezier op de wereld af, dat verbindt ons onderling.
Code en traditie zijn onze basis, de wet en belofte onze waarde.
Outdoor staat voor avontuur, een ontdekkingstocht in de natuur
Uitdaging zoeken we in alles om ons zo te ontwikkelen tot zelfstandige scouts.
Teamgevoel haalt het beste uit onszelf. Daarom zijn we trots op elkaar.
Spel en creativiteit helpen ons de verschillende talenten van scouts te benutten.
De Dolfijnen zijn  de Welpen van de waterscouting.De basis voor de opkomsten is de spelvisie SCOUTS en omvat 8 verschillende activiteitengebieden,nl. buitenleven, identiteit, samenleving, uitdagende scouttechnieken, expressie, internationaal, sport en spel, veilig en gezond.Spelenderwijs aan de hand van thema's leren de kinderen o.a. scoutingtechnieken, varen, samenwerken, zorgen voor hun omgeving en de natuur.
SCOUTS staat voor:
Samen stappen we met veel plezier op de wereld af, dat verbindt ons onderling.Code en traditie zijn onze basis, de wet en belofte onze waarde.Outdoor staat voor avontuur, een ontdekkingstocht in de natuurUitdaging zoeken we in alles om ons zo te ontwikkelen tot zelfstandige scouts.Teamgevoel haalt het beste uit onszelf. Daarom zijn we trots op elkaar.Spel en creativiteit helpen ons de verschillende talenten van scouts te benutten.

Installatie
Ongeveer zes tot acht weken nadat de nieuwe dolfijn voor het eerst is geweest, volgt de installatie. Voorafgaand aan de installatie houdt de dolfijnenleiding een kennismakingsmomentje met de ouders van de nieuwe dolfijnen

Uniform
De dolfijnen dragen een blauwe blouse, een blauwe spijkerbroek en de geel-blauwe groepsdas met dasring . Op het uniform dragen ze een groepsnaambandje (op de rechtermouw), een regiobadge (onder het groepsnaambandje), een installatieteken (op de linker borstzak) en een speltakteken van de dolfijnen (op de rechterborstzak)

Naar de volgende speltak

Als een Dolfijn 12 jaar is vliegt hij over naar de zeeverkenners. Dit gebeurt doorgaans in het voorjaar en is altijd een hele gebeurtenis met leuke activiteiten.