Zeeverkenners

informatie voor leden/ouders

De Zeeverkennersspeltak

Zeeverkenners zijn jongens en meisjes van 12-18 jaar. De zeeverkenners hebben hun opkomst op zaterdag van 13.00-17.30 uur.(13.00-17.00 in de Wintermaanden)

Spel
De zeeverkenners, ook wel waterscouts genoemd, doen het grootste deel van hun activiteiten op het water. Zeilen, roeien, wrikken, zwemmen, ga zo maar door.
In de winter moeten de boten worden onderhouden, maar daarnaast wordt ook veel aandacht besteed aan de theoretische kennis van de leden. Op deze manier kunnen de kinderen de in de winter geleerde theorie in de zomer in praktijk brengen. Maar natuurlijk worden er ook spellen en spelvormen gedaan.

Zomerkamp en weekenden
De scouts hebben door het jaar heen een aantal kampweekenden. Met pinksteren is er altijd een pinksterkamp, en in de winter wordt altijd een filmnacht georganiseerd. Ook kunnen zeeverkenners met hun bak meedoen aan de regionale zeilwedstrijden.
In de zomervakantie gaan de zeeverkenners altijd een week op kamp ergens in Nederland. In 2010 is het de bedoeling om naar de JubJam100 te gaan. Een groots evenement in de zomervakantie, dat in teken staat van het 100-jarig bestaan van Scouting in Nederland.

Installatie
Na ongeveer zes tot acht weken wordt de nieuwe zeeverkenner ge